Minden érdeklődőt szeretettel várunk a Szolidáris Gazdaság Központ által rendezett, A közösségi energia Magyarországon – változó szabályozás, bemutatkozó energiaközösségek című egész napos konferenciánkra,
amit 2024. április 18-án, a Magnet Házban tartunk. 

A konferencia egyik célja, hogy áttekintsük az energiaközösségek szabályozási helyzetét, az energiamegosztás kérdését, illetve a működőképes üzleti modelleket, amelyek a sikeres energiaközösségeket jellemezhetik a jövőben.
Felszólal Dr. Kondorosi Andrea (Energiaügyi Minisztérium), Dr. Grabner Péter (Máltai Szeretetszolgálat) és Dr. Kecskeméti Balázs (energiaszakértő).

Másrészt a konferencia során szeretnénk arra is hangsúlyt helyezni, hogy a jelenlegi szabályozási kontextusban milyen kezdeményezések tudtak megjelenni, hogyan működhetnek ilyen kezdeményezések a gyakorlatban a kedvezőtlen szabályozások ellenére is. Itt olyan kérdésekre keressük majd a választ, mint hogy milyen céllal működnek ezek a közösségi energia projektek, milyen az a közösség, amellyel együtt dolgoznak, illetve, hogy milyen hosszútávú üzleti modellben gondolkodnak.

Szeretnénk, ha a konferencia eredményeképp nagyobb átlátást kapnánk a magyar közösségi energia szcénáról és minden közösségi, nonprofit alapon szervező energiaprojekt megmutathatná magát, illetve tudnánk egymástól tanulni, közösen inspirálódni.

A részletes program az alábbi PDF-ben található.

Jelentkezni ezen az űrlapon 2024. április 14-ig lehet.
Túljelentkezés esetén a regisztrációt előbb lezárhatjuk.

További információ: eszter.ur@szolidarisgazdasag.hu