Fabók Márton

marton.fabok@szolidarisgazdasag.hu

Közgazdász-társadalomtudós (PhD). Az energiaátmenet társadalmi-gazdasági kérdéseivel akadémiai, civil és piaci szervezetekben egyaránt foglalkozott. A szervezet tagja kezdetek óta, jelenleg a Transzformátor koordinátora.

Sáfián-Farkas Fanni

fanni.safian.farkas@szolidarisgazdasag.hu

Környezetkutató geográfus (ELTE TTK, PhD). Fenntartható energiatervezés- és gazdálkodást tanult a dán Aalborgi Egyetemen, majd az Energiaklub, a Klimapolitika kft. és a MEHI munkatársa, illetve az Erre van előre! energiatervezési kutatócsoport és a Kisközösségi Program önkéntes kutatója volt. Fő területei a környezeti és társadalmi szempontból is fenntartható energiagazdálkodás, az épületek energiahatékonysága és a közösségi energiatermelés. A Transzformátor társkoordinátora.

Úr Eszter

eszter.ur@szolidarisgazdasag.hu

Az ELTE Humánökológia szakán végzi mesterképzését, alapdiplomáját pedig a Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok szakán szerezte. Tagja volt a Társadalomelméleti Kollégiumnak 2017 és 2021 között. 2020 és 2022 között is dolgozott már a szervezetben, majd kis kihagyás után ’23 júniusa óta ismét tag. Kommunikációs feladatai mellett jelenleg a közösségi alapon szerveződő energiahatékonysági kezdeményezéseket kutatja.

Matisz Ferenc

ferenc.matisz@szolidarisgazdasag.hu

15 éve dolgozik az energiaszektorban, melyben több, mint tíz évet multinacionális vállalatok vezetőjeként töltötte. Nagy tapasztalata van a magyar villamosenergia rendszer szabályozásában, energiamenedzsmentben és kereskedelemben. Jelenleg tanácsadóként dolgozik energiakereskedelemben. Tanulmányaiban diplomáját közgazdászként szerezte 2004-ben, idén befejezte az ELTE Humánökológia mesterképzést.

Nemes Iringó

iringo.nemes@szolidarisgazdasag.hu

Diplomáját az ELTE Jogi Karán szerezte, majd esélyegyenlőségi területen dolgozott jogvédőként. 2011 óta projektek megvalósításával foglalkozik egyetemi berkekben. A Transzformátorban Adminisztráció és Szervezetfejlesztés területen dolgozik.

Szőllőssy Anita

anita.szollossy@szolidarisgazdasag.hu

Az ELTE Humánökológia, illetve a Corvinus Regionális és Környezeti Gazdaságtan szakán végzett. Elsősorban társadalom kutatással, illetve lakossági szemléletformáló projektekkel foglalkozott. Az évek során fő területévé az önkormányzatokkal való együttműködés és fenntartható településfejlesztés vált, ezen belül is a helyi közösség bevonásán alapuló stratégia és akcióterv alkotás.

Gelencsér Dávid

david.gelencser@szolidarisgazdasag.hu

Diplomáját az ELTE Természettudományi Karának földrajz szakján végezte, megújuló energiaforrások specializáción. Szakdolgozati témája a negyedik generációs távhő volt. Jelenleg az ELTE Informatikai Karának geoinformatika mesterképzésén tanul. A Transzformátorban a Kommunikáció és a Kapacitásépítés területein dolgozik.

Zagyva Gabriella

gabriella.zagyva@szolidarisgazdasag.hu

A Gödöllői Agrártudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán végzett, mint vállalatgazdasági agrármérnök és mérlegképes könyvelő. Az egyetemi évek alatt ismerkedett meg a zödmozgalommal, munkái során nonprofit szervezeteknél – Egyesületnél, Alapítványnál, Önkormányzatnál – dolgozott a környezetvédelem területén, projektmenedzserként. 2019. óta él Alsómocsoládon, ahol az önkormányzat környezetvédelmi és klíma referenseként és közösségfejlesztőként, elsősorban a helyi energiközösség létrehozásán, közösségi energia projekteken dolgozik. 2023. óta szervezi az online Klíma-kávézót, 2024-től az EU Éghajlatvédelmi Egyezményének nagykövete.